Uvařte si skvělou chřestovou polévku

Chřestová polévka je chutná a navíc skvěle zasytí. Příprava není složitá a tak se hodí pro zkušené i začínající kuchaře. Na nic nečekejte, vyrazte pro suroviny a pojďte si s námi uvařit vynikající chřestovou polévku.

Ingredience:

  • 1 balení bílého chřestu
  • 1 jarní cibulka nakrájená na jemno
  • 4 lžíce másla
  • 1,5 l drůbežího nebo zeleninového vývaru, nejlépe domácího
  • sůl a pepř na dochucení
  • 100 ml smetany

Postup:

Chřest očistíme, odkrojíme dřevnaté konce a nakrájíme ho na kousky. Rozpustíme máslo a zlehka na něm osmahneme cibulku.Zalije studeným vývarem. Přivedeme k varu, přidáme chřest a vaříme, dokud nezměkne.

To trvá přibližně 20 minut.Polévku rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem a případně ještě jiným kořením. Přidáme smetanu. Ozdobíme chlebovými krutony a podáváme. K polévce se skvěle hodí bílé pečivo.

Přihlášení
Registrovat
Zapomenuté heslo
Zapomenuté heslo