Lehký a plný chuti. Takový je salát Nicoise
Ochutnejte skvělý salát inspirovaný středomořskou kuchyní, který má původ na Azurovém pobřeží. Pochutnáte si, budete se cítit sytě a navíc Vám po jídle nebude těžko – prostě ideální oběd pro ty teplejší dny!
Ingredience:
- cca 500 g malých brambor
- špetka soli
- 250 g fazolových lusků
- větší konzerva tuňáka v olivovém oleji
- 4 vejce
- ledový salát
- 2 rajčata
- černé olivy
- olivový olej
- 2 lžíce octa
- 1 lžíce hrubozrnné hořčice
- 1 lžíce majonézy
- sůl
- pepř
Postup
Malé brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě, slijeme a necháme vystydnout. Vejce uvaříme natvrdo, necháme vystydnout a oloupeme.
Rajčata nakrájíme na kousky a natrháme také ledový salát. Připravíme také fazolky, které uvaříme ve vodě. Nepotřebují se vařit dlouho, stačí jim přibližně 8 minut (pokud máme mražené fazolky, je nutné počítat s tím, že to bude trvat trochu déle).
Připravíme si zálivku – smícháme olej z tuňáka, přibližně další jednu lžíci olivového oleje, 2 lžíce octa, lžíci hrubozrnné hořčice a lžíci majonézy a společně vyšleháme. Dle potřeby dochutíme solí či pepřem.
Zálivku smícháme se zeleninou a rozdělíme na talíře. Ke každé porci přidáme tuňáka, na čtvrtiny nakrájené vejce, několik malých uvařených brambor a olivy. Jíme samotné nebo s pečivem dle chuti.
Napište mi na facebook,, jak Vám chutnalo!